Logo

masouli top

Λευκή, ανάλαφρη και βελούδινη σαλτσούλα που σκεπάζει το λευκόσαρκο κοτόπουλο, δίνοντας μια τέλεια υφή και γεύση. Εξαιρετικό παραδοσιακό φαγητό της Δυτικής Μακεδονίας

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΑΛΤΣΟΥΛΑ

masouli top

Λευκή, ανάλαφρη και βελούδινη σαλτσούλα που σκεπάζει το λευκόσαρκο κοτόπουλο, δίνοντας μια τέλεια υφή και γεύση. Εξαιρετικό παραδοσιακό φαγητό της Δυτικής Μακεδονίας

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

Για από πάνω

Για τη σάλτσα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε το κοτόπουλο σε μέτρια κομμάτια. Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό, το κρεμμύδι και λίγο αλάτι. Τα αφήνετε να βράσουν για 40 λεπτά.


2. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε να στραγγίσουν. Σουρώνετε τον ζωμό και τον διατηρείτε καυτό.


3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο. Αλευρώνετε ελαφρά τα κομμάτια του κρέατος, αλατοπιπερώνετε και τα σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν.


4. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη σάλτσα. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε το βούτυρο με το αλεύρι και το καβουρντίζετε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει ένα ανοιχτό καστανό χρώμα. Όταν είναι έτοιμο, πρέπει να ξεκολλάει από τα πλαϊνά της κατσαρόλας όπως ακριβώς η μπεσαμέλ. Αλατοπιπερώνετε και το αποσύρετε από την φωτιά.


5. Σε ένα μπολ χτυπάτε με έναν αυγοδάρτη αυγά και προσθέτετε το σκόρδο και το χυμό του λεμονιού. Ανακατεύετε και προσθέστε σιγά – σιγά το ζωμό από το κοτόπουλο. Ρίχνετε το μείγμα στην κατσαρόλα με το αλεύρι και ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις να ομογενοποιηθεί και να πήξει η σάλτσα. στο ψημένο, χλιαρό αλεύρι και χτυπήστε ζωηρά να ενωθούν καλά. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο με το πιπέρι και περιχύνετε το κοτόπουλο.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε πιο ελαφριά γεύση αφαιρέστε το σκόρδο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template