Logo

KARAMELWMENA-MANITARIA large

Ένας πρωτότυπος και σχεδόν μοναδικός τρόπος για να απολαύσετε τα μανιτάρια αλλιώς... Με μια σαλτσούλα από πετιμέζι, αρωματισμένα με κόλιανδρο και μπαχάρι, ίσως ο καλύτερος χορτοφαγικός μεζές που έχετε δοκιμάσει

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

KARAMELWMENA-MANITARIA large

Ένας πρωτότυπος και σχεδόν μοναδικός τρόπος για να απολαύσετε τα μανιτάρια αλλιώς... Με μια σαλτσούλα από πετιμέζι, αρωματισμένα με κόλιανδρο και μπαχάρι, ίσως ο καλύτερος χορτοφαγικός μεζές που έχετε δοκιμάσει

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 8€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

Θρεπτικά συστατικά

( χορτοφαγική, Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το σκόρδο. Βάζετε σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο το ελαιόλαδο και ρίχνετε τα μανιτάρια κομμένα σε ροδέλες,το σκόρδο τα μπαχάρι και τους σπόρους κολίανδρου. Προσθέτετε το μπαλσάμικο και το πετιμέζι.

 

2. Ανακατεύετε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα. Κλείνετε με το καπάκι και τα μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 10΄μεχρι τα μανιτάρια να αρχίσουν να καραμελώνουν.

 

3. Ψιλοκόβετε εν τω μεταξύ το δυόσμο, το φασκόμηλο και τον μαϊντανό. Μόλις τα μανιτάρια αρχίσουν να καραμελώνουν προσθέτετε τα μυρωδικά (κρατάτε λίγο μαϊντανό και φασκόμηλο για το γαρνίρισμα). Τα μαγειρεύετε για άλλα 5' μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και αλατοπιπερώνετε.

 

4. Βάζετε φρυγανισμένες φέτες ψωμιού σε μια πιατέλα, αραδιάζετε από πάνω τα μανιτάρια και σερβίρετε. Πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και το φασκόμηλο.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Για να φρυγανίσετε το ψωμί,το κόβετε σε φέτες, το περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το ψήνετε στο γκριλ του φούρνου για 5΄από την μια πλευρά και 5΄από την άλλη.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template