Logo

PATATES-GIAXNI largeΈνα από τα πιο αγαπημένα μου χειμωνιάτικα φαγητά, το οποίο συνηθίζω να φτιάχνω πολύ τις ημέρες της περιόδου της νηστείας

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ

PATATES-GIAXNI largeΈνα από τα πιο αγαπημένα μου χειμωνιάτικα φαγητά, το οποίο συνηθίζω να φτιάχνω πολύ τις ημέρες της περιόδου της νηστείας

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 5€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

Θρεπτικά συστατικά

( χορτοφαγική, Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε κυδωνάτες, σε μέτρια κομμάτια. Καθαρίζετε και πολτοποιείτε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο μπλέντερ ή στο μούλτι.

 

2. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, τις πατάτες, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μπαχάρι και τη ζάχαρη. Σοτάρετε σε μέτρια φωτιά για 1-2΄ και σβήνετε με το κρασί.

 

3. Αραιώνετε τον πελτέ ντομάτας σε 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό και το προσθέτετε μαζί με τον χυμό ντομάτας στην κατσαρόλα. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 20'. Προσθέτετε λίγο ζεστό νερό αν χρειάζεται. Μουσκεύετε σε χλιαρό νερό για 10΄ τις ελιές και αφαιρείτε το κουκούτσι πιέζοντας ελαφρά από τη μια πλευρά.

 

4. Βάζετε τη μουστάρδα, το φασκόμηλο, τις ελιές και το αλατοπίπερο στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά. Συνεχίζετε το μαγείρεμα με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας για περίπου 10' μέχρι να ψηθούν οι πατάτες και το φαγητό να μελώσει και να μείνει μόνο με τη σάλτσα του. Σερβίρετε ζεστό.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν δεν σας αρέσει η έντονη μυρωδιά του φασκόμηλου μπορείτε να το αντικαταστήσετε με δενδρολίβανο ή θυμάρι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template