Logo

kalogeros top

ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ ΑΜΟΡΓΟΥ

kalogeros top

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 20€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το κρεμμύδι και σοτάρετε μόλις για 1-2 λεπτά. Βάζετε και το κρέας και σοτάρετε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει αρκετά. Σβήνετε με το κρασί μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει τον πελτέ. Προσθέτετε την δάφνη, τα ντοματάκια κονκασέ, το πιπέρι, λίγο αλάτι, δύο φλιτζάνια χλιαρό νερό, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 1 ώρα περίπου.


2. Κόβετε τις μελιτζάνες κατά μήκος στα δύο, τις χαράσσετε μπακλαβαδωτά από την μεριά της σάρκας και τις τηγανίζετε στο υπόλοιπο ελαιόλαδο ή της αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο γκριλ του φούρνου για 10 λεπτά.


3. Βγάζετε τις μελιτζάνες και τις στραγγίζετε σε αποροφυτικό χαρτί κουζίνας. Απλώνετε τις μελιτζάνες σε ένα ταψάκι. Πάνω σε κάθε μελιτζάνα βάζετε μια φέτα κρέας μαζί με μια κουταλιά της σούπας σάλτσα από το κρέας, από πάνω μια φέτα ντομάτας. Πάνω από τις ντομάτες πασπαλίζετε την κανέλα, βάζετε λίγη ξινή μυζήθρα και τελειώνετε με την γραβιέρα. Βάζετε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς να λιώσουν τα τυριά.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Δοκιμάστε τη συνταγή και με φιλέτο μπούτι κοτόπουλο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template