Logo

mprizola gallaktos top

Τα λόγια είναι περιττά καθώς και η περιγραφή. Φτιάξτε τη συνταγή και θα με θυμηθείτε!

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΡΑΒΙΕΡΑΣ

mprizola gallaktos top

Τα λόγια είναι περιττά καθώς και η περιγραφή. Φτιάξτε τη συνταγή και θα με θυμηθείτε!

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 25€, Αρκετά ακριβή

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

Για τη γέμιση

Για τη σάλτσα γραβιέρας

Για το μαρινάρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Μαρινάρετε τις μπριζόλες. Βάλτε σε να μεγάλο μπολ τα υλικά της μαρινάδας και τοποθετήστε μέσα τις μπριζόλες. Αφήστε τις να μαριναριστούν για 1 ώρα. Κατόπιν βγάλτε από το μπολ , στραγγίστε τις και σκουπίστε τις με χαρτί κουζίνας .


2. Βάλτε την μια μπριζόλα επάνω σε ένα ξύλο κοπής. Με την μύτη ενός μαχαιριού φιλεταρίσματος , καλά ακονισμένου, δημιουργείστε στο κέντρο της μια τομή 1-2 εκ. Έχοντας το μαχαίρι καρφωμένο μέσα στο κρέας , με μικρές κοφτές κινήσεις δεξιά –αριστερά ανοίξτε «μια τσέπη» . Επαναλάβετε την διαδικασία και με τις άλλες 3 μπριζόλες .


3. Στη συνέχεια ρίξτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για την γέμιση και ανακατέψτε με ένα κουτάλι να ενσωματωθούν. Κατόπιν γεμίστε ενα κορνέ με ίδια μύτη 5 εκ. με το μείγμα της γέμισης . Ανοίξτε με τα δάχτυλα σας την σχισμή στις μπριζόλες και γεμίστε τις με το μείγμα του κορνέ. Κλείστε τις με 1-2 οδοντογλυφίδες . Ψήστε στην σχάρα ή σε γκριλιέρα τηγάνι για 8’-10’ αν την θέλετε καλοψημένη ή για 4’-6’ αν τη θέλετε μεσαία ψημένη.


4. Ετοιμάστε την σάλτσα. Βάλτε σε μια κατσαρόλα τον ζωμό κοτόπουλου . Τοποθετήστε την σε δυνατή φωτιά και αφήστε τον να βράσει για 6’-8’ μέχρι να μείνει το 1/3 της αρχικής του ποσότητας. Κατόπιν χαμηλώστε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέστε το γιαούρτι, το τυρί και τη μαντζουράνα.


5. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι και αφήστε στη φωτιά για 1-2’ , μέχρι να λιώσει το τυρί. Μόλις δέσει η σάλτσα αποσύρετε από τη φωτιά. Δοκιμάστε και αν χρειάζεται προσθέστε αλατοπίπερο. Στη συνέχεια βάλτε τις μπριζόλες σε πιάτα και περιχύστε τις με την σάλτσα . Γαρνίρετε με πατάτες τηγανιτές και σερβίρετε.

 

ΧΡΗΣΙΜΟ


Το ψήσιμο εξαρτάται από το πάχος της μπριζόλας.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template