Logo

snitsel top

Το σνίτσελ δημοφιλές πιάτο της βιεννέζικης κουζίνας. Φτιάχνετε μοσχαρίσιο κρέας και παραδοσιακά σερβίρετε με μια φέτα λεμονιού και πατατοσαλάτα. Ο όρος βιενέζικο σνίτσελ πρωτοεμφανίστηκε τον 19ο αιώνα με πρώτη αναφορά σε βιβλίο μαγειρικής το 1831

ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΟ ΣΝΙΤΣΕΛ

snitsel top

Το σνίτσελ δημοφιλές πιάτο της βιεννέζικης κουζίνας. Φτιάχνετε μοσχαρίσιο κρέας και παραδοσιακά σερβίρετε με μια φέτα λεμονιού και πατατοσαλάτα. Ο όρος βιενέζικο σνίτσελ πρωτοεμφανίστηκε τον 19ο αιώνα με πρώτη αναφορά σε βιβλίο μαγειρικής το 1831

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνετε την ψίχα του ψωμιού στον κάδο που μπλέντερ και την τρίβετε να γίνει ψιλό τρίμμα.


2. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κρέας σε λεπτές φέτες των 3 χιλ. Τυλίγετε τις φέτες του κρέατος σε μεμβράνη και με τη βοήθεια του μπάτη χτυπάτε ελαφρά το κρέας με κινήσεις από το κέντρο προς τις άκρες ώστε να πλατύνει.


3. Παίρνετε 3 μπολ. Στο πρώτο βάζετε το αλεύρι, στο δεύτερο ρίχνετε τα αυγά και το γάλα και τα χτυπάτε ελαφρά με ένα πιρούνι και στο τρίτο την τριμμένη ψίχα ψωμιού.


4. Ρίχνετε το ηλιέλαιο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και το ζεσταίνετε καλά σε μέτρια θερμοκρασία.


5. Αλατοπιπερώνετε τα σνίτσελ. Βουτάτε κάθε σνίτσελ διαδοχικά στο αλεύρι, προσέχοντας να αλευρωθεί όλη η επιφάνεια του. Ύστερα τινάζετε ελαφρά για να φύγει η περίσσια ποσότητα αλευριού. Μετά βουτάτε το σνίτσελ στο μπολ με το μείγμα τω αυγών, το αφήνετε 1 λεπτό να στραγγίσει η περίσσια ποσότητα αυγού και τέλος το βουτάτε στο τρίμμα του ψωμιού.


6. Κατόπιν τοποθετείτε το σνίτσελ στο τηγάνι αφήνοντας να τηγανιστεί για 2 λεπτά η κάθε πλευρά. Αποσύρετε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και το τοποθετείτε σε μια πιατέλα με αντικολλητικό χαρτί για να στραγγίσει.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν δεν αλευρωθεί καλά το σνίτσελ, δεν θωρακίζεται και είναι πιθανό κατά την διάρκεια του τηγανίσματος η κρούστα να σπάσει. Τότε το λάδι θα εισχωρήσει στο κρέας και η κρούστα θα πανιάσει.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template