Logo

livanese top

Στο Λίβανο την ονομάζουν moutabal και θεωρώ ότι είναι μια από τις πιο νόστιμες μελιτζανοσαλάτες που έχω δοκιμασει ποτέ! Η ελαφροκαπνιστή γεύση της μελιτζάνας ταιριάζει απίστευτα με το αρνί και το κουκουνάρι!

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΗ ΜΕ ΑΡΝΙ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ

livanese top

Στο Λίβανο την ονομάζουν moutabal και θεωρώ ότι είναι μια από τις πιο νόστιμες μελιτζανοσαλάτες που έχω δοκιμασει ποτέ! Η ελαφροκαπνιστή γεύση της μελιτζάνας ταιριάζει απίστευτα με το αρνί και το κουκουνάρι!

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

Για το κρέας

Για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ψήνετε τις μελιτζάνες επάνω στη φωτιά (σε γκαζάκι) ή στο γκριλ της κουζίνας ή στα κάρβουνα. Τις αφήνετε να κρυώσουν και αφαιρείτε την επιδερμίδα και τους σπόρους. Την διαδικασία αυτή την κάνετε κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό ώστε να μην μαυρίσουν οι μελιτζάνες.


2. Αφήνετε την σάρκα από τις μελιτζάνες σε ένα τρυπητό να στραγγίσουν τα υγρά τους. Τις μεταφέρετε μετά σε ένα μπολ και τις ανακατεύετε με ένα αυγοδάρτη γρήγορα με το ταχίνι, το γιαούρτι, το λεμόνι, το πολτοποιημένο σκόρδο, το νερό, το ελαιόλαδο το αλάτι και το κόλιανδρο.


3. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το σκόρδο να γυαλίσει χωρίς να μαυρίσει. Σοτάρετε το κρέας για 4 – 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε ½ φλιτζάνι νερό και βράζετε μεχρι να απορροφηθεί εντελώς. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και κόλιανδρο.


4. Μεταφέρετε την μελιτζανοσαλάτα σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και από πάνω απλώνετε ένα λεπτόστρώμα κιμά. Περιχύνετε λίγο ελαιόλαδο, το πετιμέζι, πασπαλίζετε με το κουκουνάρι το μαϊντανό τα ρεβίθια και λίγο μαύρο πιπέρι.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Την ίδια συνταγή μπορείτε να την φτιάξετε και με κιμά.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template