Logo

atomikes tartes me sfoliata top 08 02 2017

Ντελικάτα, νόστιμα ταρτάκια, γεμισμένα με την γλύκα της αγκινάρας και του πράσου.

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΑΓΚΙΝΑΡΑ

atomikes tartes me sfoliata top 08 02 2017

Ντελικάτα, νόστιμα ταρτάκια, γεμισμένα με την γλύκα της αγκινάρας και του πράσου.

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Κόστος: 10€,

ΥΛΙΚΑ

Για 12 κομμάτια ()

Για τη συνταγή

Για τη γέμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε τη γέμιση. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το πράσο για 5 λεπτά. Προσθέτετε το κρεμμυδάκι και τις αγκινάρες ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα 5 λεπτά. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι, την ντομάτα και αποσύρετε από τη φωτιά, και αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς.


2. Σε ένα μπολ ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, την φέτα, και τα αυγά και τα χτυπάτε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε το Έμμενταλ, το θυμάρι και τα σοταρισμένα λαχανικά και ανακατεύετε.


3. Ανοίγετε σε αλευρωμένη επιφάνεια τα φύλλα σφολιάτας ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ και με ένα κοφτερό μαχαίρι χωρίς δόντια τα κόβετε στη μέση. Παίρνετε ένα ταψάκι για μάφινς 12 θέσεων και το βουτυρώνετε καλά. Σε κάθε θέση τοποθετείτε ένα κομμάτι φύλλο.


4. Γεμίζετε τα ταρτάκια με τη γέμιση μέχρι λίγο πιο κάτω από το χείλος. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο και τα σερβίρετε ζεστά ή κρύα.

 

ΧΡΗΣΙΜΟ

 

Μπορείτε να αφαιρέσετε το πράσο και να εμπλουτίσετε τις τάρτες με λίγο τριμμένο κολοκύθι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template