Logo

mprousketes top 27 08 2017

Το απόλυτο ψαγμένο μεζεδάκι του ούζου ή του τσίπουρου!! Μια μπουκιά μόνο αρκεί για να σας  πάει στον παράδεισο…

ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΚΑΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΓΑΥΡΟ ΜΑΡΙΝΑΤΟ

mprousketes top 27 08 2017

Το απόλυτο ψαγμένο μεζεδάκι του ούζου ή του τσίπουρου!! Μια μπουκιά μόνο αρκεί για να σας  πάει στον παράδεισο…

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
6 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 15€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 15 κομμάτια ()

Για το πέστο κάπαρης (1 βάζο)

Για τον γαύρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Για το μαρινάρισμα του γαύρου: Καθαρίζετε τον γαύρο από το κεφάλι και τα εντόσθια. Τον πλένετε καλά με νερό και τον βάζετε σε ένα τρυπητό να στραγγίσει τα υγρά του.


2. Με ένα μυτερό μαχαίρι τον χωρίζετε στα δύο κατά μήκος του κεντρικού ψαροκόκαλου. Αυτό γίνεται εύκολα και με το χέρι αν το ψάρι είναι μεσαίου μεγέθους χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να σας λιώσει. Τραβάτε το κεντρικό ψαροκόκαλο και κρατάτε ατόφια τα δυο φιλέτα που «συνδέονται» στην ουρά.


3. Αραδιάζετε τα φιλέτα σε ένα ρηχό ταψί ή σε ένα πυρέξ.


4. Πασπαλίζετε ομοιόμορφα τα φιλέτα με το αλάτι και το πιπέρι ,ώστε να πάει παντού. Επαναλαμβάνετε με το ξύσμα λεμονιού.


5. Περιχύνετε με τον χυμό λεμονιού και αφήνετε 6-7 λεπτά να «σταθεί». Θα παρατηρήσετε ότι στο διάστημα αυτό ο γαύρος θα αρχίσει να αλλάζει χρώμα και να ασπρίζει.


6. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη. Αφήνετε στο ψυγείο για 5-8 ώρες. Μπορείτε να το καταναλώσετε και αμέσως.


7. Για το πέστο κάπαρης : Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάτε για λίγα λεπτά προσθέτοντας σταδιακά το ελαιόλαδο, μέχρι να πάρετε ένα παχύρευστο πέστο.


8. Στο τέλος παίρνετε φετούλες ψωμιού, τις καλύπτετε με πέστο και από πάνω βάζετε 2 φιλέτα γαύρου. Αν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

ΧΡΗΣΙΜΟ


Μπορείτε να το φτιάξετε και με πέστο βασιλικού.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template