Logo

melitzanosalata-taxini-petimezi large

Εξαιρετικά πρωτότυπη συνταγή με καταγωγή από την Περσία και την Νοτιοανατολική Τουρκία. Με υπέροχη καπνιστή γεύση και υφή από το υγιεινό ταχίνι. Αυτό όμως που πραγματικά διεγείρει τις αισθήσεις και χαρίζει την τέλεια ισορροπία είναι το πετιμέζι

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

melitzanosalata-taxini-petimezi large

Εξαιρετικά πρωτότυπη συνταγή με καταγωγή από την Περσία και την Νοτιοανατολική Τουρκία. Με υπέροχη καπνιστή γεύση και υφή από το υγιεινό ταχίνι. Αυτό όμως που πραγματικά διεγείρει τις αισθήσεις και χαρίζει την τέλεια ισορροπία είναι το πετιμέζι

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρ.
Χρόνος μαγειρέματος: 12 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 0€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 10 άτομα ()

Για τη συνταγή

Θρεπτικά συστατικά

( χορτοφαγική, Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ψήνετε τις μελιτζάνες επάνω στη φωτιά (σε γκαζάκι) ή στο γκριλ της κουζίνας ή στα κάρβουνα. Τις αφήνετε να κρυώσουν και αφαιρείτε την επιδερμίδα και τους σπόρους. Την διαδικασία αυτή την κάνετε κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό ώστε να μην μαυρίσουν οι μελιτζάνες.


2. Αφήνετε την σάρκα από τις μελιτζάνες σε ένα τρυπητό να στραγγίσουν τα νερά τους. Τις μεταφέρετε μετά σε ένα μπολ και τις ανακατεύετε με ένα αυγογδάρτη γρήγορα με το ταχίνι, το λεμόνι, το πολτοποιημένο σκόρδο, το νερό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το κύμινο.


3. Το σερβίρετε περιχύνοντας ελαιόλαδο, μια κουταλιά πετιμέζι, τα αμύγδαλα και λίγο μαύρο πιπέρι.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Το νερό είναι απαραίτητο γιατί μαζί με το λεμόνι "σπάει" και αραιώνει την πυκνή υφή από το ταχίνι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template