Logo

plato--tiri-sika top

Τα παραδοσιακά τηνιακά και συριανά τυράκια με την ήπια γεύση του αγελαδινού γάλακτος σε μια ριζοσπαστική «εμφάνιση» ντυμένα με σάλτσα μπύρας και ζεστά μπαχαρικά! Δοκιμάστε το μαζί με γλυκά σύκα εποχής και σταφύλια γι να συνοδέψετε το κρασί σας

ΤΗΝΙΑΚΑ ΤΥΡΑΚΙΑ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΥΡΑΣ

plato--tiri-sika top

Τα παραδοσιακά τηνιακά και συριανά τυράκια με την ήπια γεύση του αγελαδινού γάλακτος σε μια ριζοσπαστική «εμφάνιση» ντυμένα με σάλτσα μπύρας και ζεστά μπαχαρικά! Δοκιμάστε το μαζί με γλυκά σύκα εποχής και σταφύλια γι να συνοδέψετε το κρασί σας

Χρόνος προετοιμασίας: 12 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
4 Ημ.
Βαθμός δυσκολίας
Κόστος: 14€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

Για τη σάλτσα

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Γλουτένη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα την μπύρα και βράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 2-3 λεπτά. Προσθέστε το μέλι, την ζάχαρη και το μπαλσάμικο μαζί με τα μπαχαρικά και συνεχίζετε το βράσιμο για 10 ακόμα λεπτά με ανοιχτό το καπάκι της κασταρόλας μέχρι να αρχίσει να δένει το σιρόπι.


2. Βάζετε τα τυράκια σε ένα μπόλ κάπως στενό και βαθύ και περιχύνετε με τη σάλτσα. Αφήνετε τα τυράκια για τουλάχιστον 10 ημέρες μέσα στο σιρόπι φροντίζοντας να τα γυρίζετε ώστε να μείνουν όλες οι πλευρές τους βυθισμένες σε αυτό. Σερβίρετε τα τυράκια σε πλατώ μαζί με σύκα και σταφύλια και δίπλα την σάλτσα μπύρας .

ΧΡΗΣΙΜΟ

Το χειμώνα μπορείτε να συνοδεύσετε τα τυριά αντί με σύκα και σταφύλια με αποξηραμένα βερίκοκα ή δαμάσκηνα. Είναι εύκολο να φτιάξετε διαφορετικά μείγματα μπαχαρικών λίγο πιο πικάντικα προσθέτοντας λίγο περισσότερο πιπέρι ή τζίνζερ.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template