Logo

stuffed-zuchinni-flower top

Αν έχετε συνηθίσει μέχρι τώρα τους κολοκυθοανθούς γεμιστούς μόνο με ρύζι, δοκιμάστε αυτή την παραδοσιακή συνταγή της Μυτιλήνης και θα ενθουσιαστείτε

ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΑΝΘΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ

stuffed-zuchinni-flower top

Αν έχετε συνηθίσει μέχρι τώρα τους κολοκυθοανθούς γεμιστούς μόνο με ρύζι, δοκιμάστε αυτή την παραδοσιακή συνταγή της Μυτιλήνης και θα ενθουσιαστείτε

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 14€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

Για τη γέμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε τους κολοκυθοανθούς και αφαιρείτε τους στήμονες. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνετε το ανθότυρο, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι, τη γραβιέρα, το αυγό και ανακατεύετε με ένα πιρούνι να σπάσει το ανθότυρο.


2. Ρίχνετε σε ένα βαθύ τηγάνι το ηλιέλαιο και το αφήνετε να ζεσταθεί καλά. Χτυπάτε ελαφρά με ένα αυγοδάρτη τα αυγά με λίγο αλάτι και πιπέρι, σε ένα μπολ.


3. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού γεμίζετε τους κολοκυθοανθούς με τη ανθότυρο και τους κλείνετε με προσοχή.

 

4. Βουτάτε τους κολοκυθοανθούς στο χτυπημένο αυγό και στη συνέχεια τους ρίχνετε στο καυτό ηλιέλαιο. Τηγανίζετε τους κολοκυθοανθούς για 5 λεπτά γυρίζοντας τους να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Τους βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα, τους αφήνετε να στραγγίσουν σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί. Μεταφέρετε τους κολοκυθοανθούς σε μια πιατέλα και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε πιο έντονη γεύση στη γέμιση προσθέστε λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template