Για 6 άτομα ()
1. Μουσκεύουμε τους γίγαντες για τουλάχιστον 12 ώρες σε άφθονο κρύο νερό. Τους στραγγίζουμε και τους ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τουλάχιστον ενάμιση λίτρο νερό, και τους αφήνουμε να βράσουν καλά, μέχρι να μαλακώσουν.
2. Τους αδειάζουμε σ’ ένα πυρέξ, κρατώντας το ζωμό που έχει μείνει στην κατσαρόλα. Στο ζωμό, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας με όλα τα αρωματικά, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το αλάτι, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με αυτό τους γίγαντες.
3. Ανακινούμε ελαφρά με ένα κουτάλι να πάει παντού η σάλτσα και βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο για 20-30 λεπτά, στους 180 βαθμούς, μέχρι να πιουν το ζουμί τους.
4. Τους σερβίρουμε ζεστούς, πασπαλισμένους με λίγο μαϊντανό.
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ψιλοκομμένο απάκι ή λουκάνικο.