Logo

FOTOKALYVA large

 Παραδοσιακή συνταγή της Κρήτης που ακούει στο όνομα: Φωτοκόλλυβα, Παληκάρια ή Πολυσπόρια. Όπως και να το πείτε, είναι ένα θρεπτικό πιάτο, που τρώγεται ζεστό ή κρύο

ΑΝΑΜΕΙΚΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΟΣΠΡΙΑ

FOTOKALYVA large

 Παραδοσιακή συνταγή της Κρήτης που ακούει στο όνομα: Φωτοκόλλυβα, Παληκάρια ή Πολυσπόρια. Όπως και να το πείτε, είναι ένα θρεπτικό πιάτο, που τρώγεται ζεστό ή κρύο

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
8 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 5€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

Για τη σάλτσα

Θρεπτικά συστατικά

(διαίτης, χορτοφαγική, Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζετε τα όσπρια από το προηγούμενο βράδυ σε διαφορετικά μπολ με κρύο νερό, ώστε να μαλακώσουν και να φουσκώσουν.


2. Την επόμενη μέρα, ζεσταίνετε νερό σε μια βαθιά κατσαρόλα και ρίχνετε ένα - ένα τα όσπρια ανάλογα με το βαθμό βραστότητας τους. Πρώτα το σιτάρι, το οποίο βράζετε για 20΄. Στη συνέχεια προσθέτετε τις φασόλια μαζί με τα ρεβίθια, τον αρακά και τα αφήνετε να βράσουν για 30΄.


3. Όταν τα όσπρια είναι μισοψημένα τα σουρώνετε και τα βάζετε να βράσουν σε καθαρό νερό, το οποίο έχετε ζεστάνει, ώστε να μην σφίξουν.


4. Όταν ολοκληρωθεί το ψήσιμο τους, μετά από 15', τα σουρώνετε και τα τοποθετείτε σε μια βαθιά πιατέλα και αφού τα αλατίσετε καλά τα ραντίζετε με άφθονο ελαιόλαδο, χυμό και ξύσμα λεμονιού, ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια,ί τον άνηθο και το λωρίδες ξερού κρεμμυδιού.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμο μίγμα οσπρίων που θα βρείτε πλέον σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Εμπλουτίστε και με άλλα αρωματικά χορταρικά όπως μυρώνια και καυκαλήθρες αντί για άνηθο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template