Logo

FAVOKEFTEDES large

O καλύτερος τρόπος για να μετατρέψετε την φάβα που σας έμεινε, σε ενα εξαιρετικό μεζεδάκι με ωραίο τραγανή κρούστα και αρωματική καρδιά απο δυόσμο

ΦΑΒΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

FAVOKEFTEDES large

O καλύτερος τρόπος για να μετατρέψετε την φάβα που σας έμεινε, σε ενα εξαιρετικό μεζεδάκι με ωραίο τραγανή κρούστα και αρωματική καρδιά απο δυόσμο

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 8 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
1 Ημ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 5€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

Θρεπτικά συστατικά

( χορτοφαγική, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζετε την βρασμένη φάβα, την οποία έχετε βράσει τουλάχιστον 24 ώρες πριν και την έχετε τοποθετήσει στο ψυγείο για να σφίξει. Για να μην πιάσει κρούστα από πάνω καλύψτε με μια διάφανη μεμβράνη.


2. Στο ίδιο μπολ προσθέτετε, το κρεμμυδάκι, τον δυόσμο, το σιμιγδάλι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύετε με το χέρι σας ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.

 

3. Πλάθετε το μείγμα σε μικρές μπάλες μεγέθους όσο ένα μεγάλο καρύδι και τις πιέζετε ελαφρά μέσα στην παλάμη σας. Βάζετε ξανά το μείγμα στο ψυγείο για μια ώρα.

 

4. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Με την βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας τοποθετείτε ένα - ένα τους φαβατοκεφτέδες στο καυτό ελαιόλαδο και τους αφήνετε να ψηθούν, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

 

5. Όταν είναι έτοιμοι τους βγάζετε και τους τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν το λάδι τους. Σερβίρονται ζεστοί και συνοδεύονται με ντοματοσαλάτα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν σας μείνουν οι φαβοκεφτέδες φτιάξτε μια απλή σάλτσα ντομάτας ενισχυμένη με κάπαρη και ρίξτε τους μέσα να βράσουν για 10-12 λεπτά.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template