Logo

XIFIAS-PESTO large

 Εύκολο, γρήγορο, καλοκαιρινό και δροσερό. Εκτός από ξιφία, μπορείτε να το φτιάξετε με τόνο, σολωμό και μυλοκόπι

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΞΙΦΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ

XIFIAS-PESTO large

 Εύκολο, γρήγορο, καλοκαιρινό και δροσερό. Εκτός από ξιφία, μπορείτε να το φτιάξετε με τόνο, σολωμό και μυλοκόπι

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 14 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
2 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 20€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

Για μαρινάδα

Θρεπτικά συστατικά

(διαίτης, Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπλέντερ βάζετε το μαϊντανό μαζί με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το χυμό από τα λεμόνια, το κύμινο και την πάπρικα μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι. Κλείνετε, γυρίζετε το κουμπί και τα πολτοποιείτε δημιουργώντας ένα παχύρρευστο μείγμα.


2. Κόβετε τα φιλέτα του ψαριού σε μια επιφάνεια κοπής σε μέτριους κύβους και τα περνάτε σε βρεγμένα ξυλάκια για σουβλάκια.


3. Απλώνετε τα σουβλάκια με τα ψάρια σε ένα ρηχό ταψί και τα περιχύνετε με το μείγμα από μαϊντανό και μπαχαρικά. Τα σκεπάζετε με μια μεμβράνη και τα αφήνετε να μαριναριστούν στο ψυγείο για 1-2 ώρες.


4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C . Παίρνετε μία σχάρα φούρνου και τη στρώνετε με λαδόκολλα. Κάτω από τη σχάρα τοποθετείτε ένα ταψί με νερό. Ακουμπάτε τα σουβλάκια ψαριού χωρίς να τα στραγγίσετε επάνω στη σχάρα. Ψήνετε για 7΄ από κάθε πλευρά. Σερβίρονται ζεστά πασπαλισμένα με το ξύσμα λεμονιού. 

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να φτιάξετε και μια σάλτσα άνηθου στο οποίο να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας μουστάρδα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template