Logo

gavros marinatos topimage

Η ωραιότερη συνταγή για γαύρο μαρινάτο που έχετε δοκιμάσει με την διακριτική παρέμβαση του λεμονιού και την νοστιμάδα του γλυκοπίπερου

ΓΑΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ

gavros marinatos topimage

Η ωραιότερη συνταγή για γαύρο μαρινάτο που έχετε δοκιμάσει με την διακριτική παρέμβαση του λεμονιού και την νοστιμάδα του γλυκοπίπερου

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρ.
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
5 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 10€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

Θρεπτικά συστατικά

(διαίτης, Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καθαρίζετε τον γαύρο από το κεφάλι και τα εντόσθια. Τον πλένετε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και τον αδειάζετε σε ένα τρυπητό να στραγγίσει τα υγρά του.


2. Με ένα μυτερό μαχαίρι τον χωρίζετε στα δύο κατά μήκος του κεντρικού ψαροκόκαλου. Αυτό γίνεται εύκολα και με το χέρι αν το ψάρι είναι μεσαίου μεγέθους χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να σας λιώσει. Τραβάτε το κεντρικό ψαροκόκαλο και κρατάτε ατόφια τα δυο φιλέτα που "συνδέονται" στην ουρά.


3. Αραδιάζετε τα φιλέτα σε ένα ρηχό ταψί ή σε ένα πυρέξ και τα πασπαλίζετε με το αλάτι, περιχύνετε με τον χυμό λεμονιού και αφήνετε 6-7 λεπτά να "σταθεί" . Θα παρατηρήσετε ότι στο διάστημα αυτό ο γαύρος θα αρχίσει να αλλάζει χρώμα και να ασπρίζει.


4. Πασπαλίζετε με το πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού, περιχύνετε με το ελαιόλαδο και σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη. Αφήνετε στο ψυγείο για 5-8 ώρες. Αν και θα μπορούσατε να το καταναλώσετε και αμέσως. 

ΧΡΗΣΙΜΟ

Δοκιμάστε να εμπλουτίσετε το γαύρο και με άλλες γεύσεις. Μια πολύ ιδιαίτερη προσθήκη είναι ο φρέσκος δυόσμος . Την ίδια διαδικασία μπορείτε να κάνετε και με μικρές σαρδέλες μόνο που θα τις αφήσετε λίγο περισσότερο στο λεμόνι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template