Logo

GOPES-ME-KRASI large

Από τις πιο ιδιαίτερες συνταγες για γόπες που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Ιδιαίτερη γεύση και άρωμα λόγω του μοσχάτου κρασιού

ΓΟΠΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΜΟΣΧΑΤΟ

GOPES-ME-KRASI large

Από τις πιο ιδιαίτερες συνταγες για γόπες που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Ιδιαίτερη γεύση και άρωμα λόγω του μοσχάτου κρασιού

Χρόνος προετοιμασίας: 12 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καθαρίζετε και πλένετε τις γόπες, τις αλατίζετε στην κοιλιά και στον κορμό. Τις τοποθετείτε σε τρυπητό για να στραγγίσουν.

 

2. Βάζετε σε ένα βαθύ πιάτο το αλεύρι και περνάτε τις γόπες έτσι ώστε να καλυφρθούν παντού. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί καλά, τοποθετείτε τα ψαριά. Τηγανίζετε για 3-4 λεπτά (ανάλογα το μέγεθος)  μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Αποσύρετε με τρυπητή κουτάλι ή πηρούνι και τις τοποθετείτε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

 

3. Ρίχνετε στο τηγάνι το ξίδι και το κρασί. Προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας, το δενδρολίβανο, το αλάτι, το βασιλικό και λίγο σκόρδο, και σκεπάζετε το τηγάνι να πάρει μια βράση. Κατόπιν προσθέτετε τα ψάρια στη σάλτσα και τα αφήνετε να βράσουν όλα μαζί 1-2 λεπτά μόνο. Σερβίρετε ζεστά τα ψαριά μαζί με τη σάλτσα τους.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Χρησιμοποιήστε αν θέλετε αντί για γόπες σαυρίδια ή κολιούς που τους ταιριάζει πολύ η σάλτσα με την γλυκύτητα του Μοσχάτου.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template