Logo

tonos-tartar top

Δροσερό και υπέροχο πιάτο που μπορεί να φτιάξει εύκολα ακόμα και ένας αρχάριος στην κουζίνα. Το ψάρι θα αρωματίστεί απαλά από το λάιμ και το ξύσμα του ενώ το τσίλι θα του χαρίσει ένα αέρα εξωτικό και πικάντικο

 

ΤΑΡΤΑΡ ΤΟΝΟΥ ΜΕ ΑΓΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΛΑΙΜ

tonos-tartar top

Δροσερό και υπέροχο πιάτο που μπορεί να φτιάξει εύκολα ακόμα και ένας αρχάριος στην κουζίνα. Το ψάρι θα αρωματίστεί απαλά από το λάιμ και το ξύσμα του ενώ το τσίλι θα του χαρίσει ένα αέρα εξωτικό και πικάντικο

 

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
20 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 18€, Αρκετά ακριβή

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

Θρεπτικά συστατικά

(διαίτης, Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ακουμπάτε το ψάρι επάνω σε μια επιφάνεια κοπής και με ένα κοφτερό μαχαίρι χωρίς δοντάκια το κόβετε το σε μικρούς κύβους. Αφαιρείτε το δέρμα αν υπάρχει, τα κόκαλα και τυχόν νεύρα.


2. Αδειάζετε το ψάρι σε ένα μεγάλο μπολ και αλατοπιπερώνετε καλά. Προσθέστε το αγγούρι, το μισό λάιμ και το μισό ελαιόλαδο. Σκεπάστε με μια μεμβράνη και τοποθετείτε το μπολ στο ψυγείο για 20 λεπτά να μαριναριστεί το ψάρι.


3. Βγάλτε το μπολ από το ψυγείο και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά ανακατέψει καλά με ένα κουτάλι και δοκιμάστε. Διόρθωσε την γεύση με λίγο αλάτι ή λίγο πιπέρι και ακόμα περισσότερο λάιμ ανάλογα με το πως το προτιμάτε. Ραντίζετε με το τσίλι και σερβίρετε αμέσως.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Δοκιμάστε αυτή την συνταγή και με φιλέτο σολομού που επίσης του ταιριάζει πολύ. Επίσης μπορείτε αντί για αγγούρι να χρησιμοποιήσετε αβοκάντο και φυσικά φρέσκο τσίλι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template