Logo

gauros top

Εύκολο, γρήγορο και ντελικάτο σε γεύση φαγητό που μπορείτε να φτιάξετε μόλις σε 15 λεπτά

ΓΑΥΡΟΣ ΑΧΝΙΣΤΟΣ

gauros top

Εύκολο, γρήγορο και ντελικάτο σε γεύση φαγητό που μπορείτε να φτιάξετε μόλις σε 15 λεπτά

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 7€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

Θρεπτικά συστατικά

(διαίτης, Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καθαρίζετε το γαύρο και αφαιρείτε τα κεφάλια. Τον πλένετε πολύ καλά και τον τοποθετείτε ακτινωτά σε μια μεγάλη ρηχή κατσαρόλα. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο, το κρασί και το λεμόνι, αλατοπιπερώνετε. Αραδιάζετε από πάνω την ντομάτα και την πιπεριά, πασπαλίζετε με την ρίγανη και ελάχιστο αλάτι.


2. Σκεπάζετε με το καπάκι και μαγειρεύετε για 5 λεπτά. Ανοίγετε το καπάκι και συνεχίζετε για 3-4 ακόμα λεπτά το μαγείρεμα. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό μαζί με το ζουμάκι του.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Δοκιμάστε το και με μικρή σε μέγεθος σαρδέλα ή σαλάχι φέτα. Αν θέλετε προσθέσετε λίγη κάπαρη προς το τέλος όμως, για να μην σας πικρίσει.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template