Logo

soutzoukakia-top

Τα κλασσικά βαριά σουτζουκάκια του χειμώνα, δίνουν τη θέση τους σε μια απρόσμενα Φθινοπωρινή λιχουδιά που όσο και αν ακούγεται περίεργο γίνεται με κονσέρβα τόνου. Μην τα προσπεράσετε και θα με θυμηθείτε. Είναι τα πιο ελαφριά σουτζουκάκια που έχετε ποτέ δοκιμάσει!

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ

soutzoukakia-top

Τα κλασσικά βαριά σουτζουκάκια του χειμώνα, δίνουν τη θέση τους σε μια απρόσμενα Φθινοπωρινή λιχουδιά που όσο και αν ακούγεται περίεργο γίνεται με κονσέρβα τόνου. Μην τα προσπεράσετε και θα με θυμηθείτε. Είναι τα πιο ελαφριά σουτζουκάκια που έχετε ποτέ δοκιμάσει!

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 14€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

Για τη σάλτσα

Για το σερβίρισμα

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Τρίβετε τις ντομάτες στην χοντρή πλευρά του τρίφτη, τις αλατοπιπερώνετε και τις βάζετε σε κατσαρόλα να βράσουν σε μέτρια φωτιά μαζί με τον πελτέ (διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι νερό), τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο για 20'-25' ώστε να προκύψει μια ελαφρά δεμένη σάλτσα.


2. Λιώνετε τον τόνο με πιρούνι, τρίβετε το κρεμμύδι στην ψιλή πλευρά του τρίφτη και λιώνετε το σκόρδο. Τα ανακατεύετε όλα μαζί με τα αβγά, τα μπαχαρικά, το ξύσμα λεμονιού, το κουκουνάρι και την τριμμένη φρυγανιά. Αλατοπιπερώνετε και ζυμώνετε το μείγμα. Το βάζετε στο ψυγείο για 30' να σφίξει.


3. Πλάθετε το μείγμα του τόνου σε μακρόστενα σουτζουκάκια, τα αλευρώνετε ελαφρά και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.


4. Τα αραδιάζετε σε πιατέλα και τα περιχύνετε με τη σάλτσα. Τα γαρνίρετε με ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού, το ξύσμα λεμονιού και τα σερβίρετε ζεστά.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Για πιο ελαφριά γεύση ψήστε τα σουτζουκάκια στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template