Logo

fish-chips top

Τα πιο τραγανά fish and chips μπακαλιάρου που έχετε φτιάξει ποτέ!

FISH AND CHIPS ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ

fish-chips top

Τα πιο τραγανά fish and chips μπακαλιάρου που έχετε φτιάξει ποτέ!

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 18€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Σκουπίζετε τα φιλέτα, τα αλατοπιπερώνετε και τα πασπαλίζετε με τις 4 κ.σ. αλεύρι. Σε ένα μπολ ανακατεύετε με ένα αυγογδάρτη το αλεύρι με την μπύρα και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής χυλός.


2. Ρίχνετε το ηλιέλαιο σε μια βαθιά κατσαρόλα και το ζεσταίνετε πάρα πολύ καλά. Τινάζετε τα φιλέτα του μπακαλιάρου, να φύγει η περίσσια ποσότητα αλευριού και μετά τα βουτάτε στον χυλό. Με προσοχή τα ρίχνετε ένα – ένα στο καυτό ηλιέλαιο – το οποίο πρέπει να τα σκεπάζει – και τα τηγανίζετε για 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνει τραγανή η κρούστα τους.


3. Εν τω μεταξύ καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε χοντρά στικς. Γεμίζετε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό το βάζετε να βράσει. Μόλις βράσει ρίχνετε λίγο αλάτι και τις πατάτες και τις βράζετε για 3 λεπτά. Προσέχετε να μην σας λιώσουν. Τις στραγγίζετε πολύ καλά.


4. Μόλις φύγει τελείως η υγρασία τους τις ρίχνετε στο καυτό ηλιέλαιο που τηγανίσατε τον μπακαλιάρο και τις τηγανίζετε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανές.


5. Σερβίρετε τα κομματάκια από το φιλέτο μπακαλιάρου μαζί με τις πατάτες.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε μπορείτε να συνοδεύσετε και με τηγανητά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template