Logo

kakavia top

Αχνιστή, πλούσια και πηχτή σούπα με συμπυκνωμένη γεύση ψαριού

ΚΑΚΚΑΒΙΑ ΚΑΡΑΒΙΣΙΑ

kakavia top

Αχνιστή, πλούσια και πηχτή σούπα με συμπυκνωμένη γεύση ψαριού

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
15 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Κόστος: 30€,

ΥΛΙΚΑ

Για 10 άτομα ()

Για τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε και καθαρίζετε τα ψάρια από τα λέπια και τα εντόσθια τους. Τα αλατίζετε καλά, τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια και τα κρατάτε στην άκρη.


2. Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, μέχρι να ξανθύνει ελαφρά. Προσθέτετε τις πατάτες. Ανακατεύετε και σιγομαγειρεύετε για 5 λεπτά.


3. Στρώνετε πάνω από τις πατάτες και τα κρεμμύδια το ψάρι και προσθέτετε 12 φλιτζάνια νερό. Το νερό πρέπει ίσα – ίσα να σκεπάζει τα ψάρια. Βράζετε την κακκαβιά με ανοιχτό το σκέπασμα της κατσαρόλας και σε πολύ δυνατή φωτιά για 30 λεπτά περίπου.


4. Όταν η σούπα είναι έτοιμη, ρίχνετε το χυμό λεμονιού, ανακινείτε ελαφρά και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Αφήνετε το φαγητό να «ηρεμήσει» πάνω στο κλειστό μάτι της κουζίνας και σερβίρετε μετά από 10 – 15 λεπτά.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Προσθέστε αν θέλετε μερικά κολοκυθάκια τα τελευταία 20 λεπτά και μια μεγάλη ολόκληρη ντομάτα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template