Logo

stuffed-sardines top

Συνταγή από το Βόσπορο και την Πόλη με τα 110 διαφορετικά είδη ψαριών. Απλές και γευστικές οι φρέσκες σαρδέλες αποδεικνύουν ότι δεν αξίζει κανείς μα κανείς να τις περιφρονεί...

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ

stuffed-sardines top

Συνταγή από το Βόσπορο και την Πόλη με τα 110 διαφορετικά είδη ψαριών. Απλές και γευστικές οι φρέσκες σαρδέλες αποδεικνύουν ότι δεν αξίζει κανείς μα κανείς να τις περιφρονεί...

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 8 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

Για τη γέμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Παίρνετε μια – μια τις σαρδέλες και με ένα κοφτερό μαχαιράκι ανοίγετε την κοιλιά τους. Αφαιρείτε προσεκτικά όλα τα εντόσθια και τα πετάτε. Με τα δάχτυλά σας σπρώχνετε απαλά το κόκαλο της ράχης ώστε να χωρίσει από τη σάρκα του ψαριού. Τραβάτε το μεσαίο κόκαλο πολύ προσεκτικά και το αφαιρείτε μαζί με το κεφάλι. Πλένετε τις σαρδέλες πολύ καλά, τις αλατίζετε και τις αφήνετε στην άκρη.


2. Φτιάχνετε τη γέμιση. Ρίχνετε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το σκόρδο για 2 – 3 λεπτά. Προσθέτετε τον μαϊντανό, το κύμινο και το χυμό λεμονιού σοτάρετε για 2 λεπτά και αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά. Αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει. Μόλις κρυώσει προσθέτετε το αυγό και ανακατεύετε.


3. Παίρνετε μια σαρδέλα την ανοίγετε και τη γεμίζετε με τη γέμιση. Σκεπάζετε με μια ακόμα σαρδέλα και κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπές σαρδέλες. Αραδιάζετε τις σαρδέλες σε μια σχάρα και τις ψήνετε στα κάρβουνα 3 – 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες με προσοχή και σερβίρετε τις σαρδέλες ζεστές.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αν θέλετε να ψιλοκόψετε μέσα στη γέμιση και λίγη κάπαρη.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template