Logo

quiche mprokolo top

Η λατρεμένη  μου εκδοχή της γαλλικής quiche με μπρόκολο και ροκφόρ σε μια μοναδική συνταγή που μου «δάνεισε» μια φίλη από το Παρίσι

QUICHE LORRAINE ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΡΟΚΦΟΡ

quiche mprokolo top

Η λατρεμένη  μου εκδοχή της γαλλικής quiche με μπρόκολο και ροκφόρ σε μια μοναδική συνταγή που μου «δάνεισε» μια φίλη από το Παρίσι

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 55 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 15€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη γέμιση

Για τη ζύμη

Για τη σάλτσα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτετε σιγά σιγά το βούτυρο και ζυμώνετε να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτετε το νερό και συνεχίζετε το ζύμωμα μέχρι η ζύμη να σχηματίσει μια μπάλα. Τυλίγετε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.


2. Βγάζετε την ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετείτε σε αλευρωμένο πάγκο. Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1 εκ. τόσο όσο να καλύψει τον πάτο και τα πλαϊνά μιας φόρμας διαμέτρου 24εκ.


3. Τοποθετείτε το φύλλο στην ταρτιέρα το τρυπάτε με ένα πιρούνι πολύ καλά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.


4. Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση. Χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και την κρέμα γάλακτος με έναν αυγογδάρτη. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι.


5. Βγάζετε την τάρτα από το φούρνο και αραδιάζετε στην επιφάνειά της το μπρόκολο και το ροκφόρ. Περιχύνετε με το μείγμα το γάλακτος και συνεχίζετε το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.


6. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε την σάλτσα μπρόκολου. Λιώνετε καλά το μπρόκολο με ένα πιρούνι. Σε ένα μπολ ρίχνετε το λιωμένο μπρόκολο και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε. Σερβίρετε την τάρτα περιχυμένη με την σάλτσα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ροκφόρ με μπλε τυρί η γκοργκοντζόλα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template