Logo

tarta me spanaki top 01 05 2017

Ανοιξιάτικη, ανάλαφρη τάρτα που συνδυάζει δύο μεγάλα ελληνικά τυριά το ανθότυρο και το κασέρι.

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

tarta me spanaki top 01 05 2017

Ανοιξιάτικη, ανάλαφρη τάρτα που συνδυάζει δύο μεγάλα ελληνικά τυριά το ανθότυρο και το κασέρι.

Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 0€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 κομμάτια ()

Για τη βάση

Για τη γέμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Για την ζύμη : Χτυπάτε στο µίξερ το αλεύρι µε το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτετε το αβγό και το γάλα και συνεχίζετε το χτύπηµα,μέχρι μα πάρετε μια λεία και σφιχτή ζύμη. Αφήνετε για 1 ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.


2. Βάζετε τη ζύµη ανάµεσα σε δύο λαδόκολλες και µε τη βοήθεια ενός πλάστη την ανοίγετε. Λαδώνετε ελαφρώς την ταρτιέρα και απλώνετε τη ζύµη οµοιόµορφα στον πάτο και στα τοιχώµατά της. Την τρυπάτε µε το πιρούνι σε πολλά σηµεία και την αφήνετε στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.


3. Προθερµαίνετε τον φούρνο στους 190°C. Ψήνετε για 10 λεπτά.


4. Την βγάζετε από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς.


5. Για την γέμιση :Σε µια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεµµυδάκια για λίγα λεπτά, µέχρι να µαλακώσουν. Ρίχνετε και το σπανάκι, σοτάρετε, αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.


6. Προσθέτετε στην κατσαρόλα το ανθότυρο, τον άνηθο ή το µάραθο και ανακατεύετε.


7. Σε ένα µπολ χτυπάτε µε το σύρµα την κρέµα γάλακτος µε τους κρόκους και το αλατοπίπερο, µέχρι να οµογενοποιηθεί το µείγµα.


8. Στρώνετε το σπανάκι επάνω στη βάση της τάρτας και απλώνετε το µείγµα της κρέµας γάλακτος. Πασπαλίζετεµε με το τριμμένο κασέρι και ψήνετε στους 170°C για 40-45 λεπτά.


ΧΡΗΣΙΜΟ


Μπορείτε να φτιάξετε την ίδια τάρτα, μόνο με πράσο



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template