Logo

pitakia-arni

Αφράτα πιτάκια με υπέροχη, πλούσια γέμιση που μπορείτε να φτιάξετε εναλλακτικά και με κοτόπουλο, αλλά και με μοσχάρι

ΠΙΤΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΑΡΝΙ

pitakia-arni

Αφράτα πιτάκια με υπέροχη, πλούσια γέμιση που μπορείτε να φτιάξετε εναλλακτικά και με κοτόπουλο, αλλά και με μοσχάρι

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 κομμάτια ()

Για τη Γέμιση

Για τη ζύμη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και το κρασί και λίγο αλάτι. Τα ζυμώνετε με τα χέρια σας μέχρι να έχετε μια μαλακή και ομοιογενή ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέσετε λίγο περισσότερο αλεύρι ή νερό χλιαρό. Σκεπάζετε το μπολ με μια βαμβακερή πετσέτα και αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30' σε ζεστό μέρος.


2. Κατόπιν, ανοίγετε τη ζύμη σε ένα πολύ λεπτό φύλλο πάχους 2-3 χιλ. με έναν πλάστη. Με ένα μαχαίρι κόβετε όλο το φύλλο σε στρογγυλά κομμάτια (κύκλους).


3. Σε μια ρηχή κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνετε μέσα το κρέας. Σοτάρετε για 10' μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά του κρέατος, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το καρότο, την πιπεριά, τη ντομάτα και το σκόρδο, όλα ψιλοκομμένα καθώς και τα μπαχαρικά.

 

4. Συνεχίζετε το σοτάρισμα για 10' ακόμα, να εξατμιστούν τα υγρά τους. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύετε. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.


5. Με ένα μικρό κουτάλι γεμίζετε τα κομμάτια φύλλου με λίγο από το μείγμα του κρέατος. . Αλείφετε τις άκρες με λίγο νερό για να κολλήσουν και τα διπλώνετε σε μισοφέγγαρο, γυρνώντας τις προς τα μέσα και πιέζετε ελαφρά να κολλήσουν.


6. Ρίχνετε το ηλιέλαιο σε μια βαθιά κατσαρόλα και το τοποθετείτε σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Ρίχνετε τα πιτάκια στην κατσαρόλα και τα τηγανίζετε σε δόσεις στο καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Μεταφέρετε σε μια πιατέλα και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ 

Αφήστε το ζυμάρι να ξεκουραστεί πριν το ανοίξετε γιατί θα σας μαζεύει στον πλάστη. Mπορείτε να φτιάξετε τα πιττάκια με φύλλο από σφολιάτα ή κουρού.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template