Logo

KOTOPITA-GIANNIOT large

ζουμερή πλούσια και εντελώς ξεχωριστή μια κοτόπιτα που θα σας γίνει απαραίτητη σε κάθε τραπέζι

ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΗ ΚΟΤΟΠΙΤΑ

KOTOPITA-GIANNIOT large

ζουμερή πλούσια και εντελώς ξεχωριστή μια κοτόπιτα που θα σας γίνει απαραίτητη σε κάθε τραπέζι

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 18€,

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη βάση

Για τη γέμιση

Για το χυλό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καθαρίζετε το βρασμένο κοτόπουλο από τα κόκκαλα και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό και τρίβετε την κεφαλογραβιέρα.


2. Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και το κοτόπουλο. Αποσύρετε από την φωτιά , μεταφέρετε το μείγμα σε μπολ και ανακατεύετε με το τυρί , το γάλα, τα 2 αβγά χτυπημένα, τον μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο , αλάτι και πιπέρι


3. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι και απλώνετε 6 φύλλα έτσι ώστε να εξέχουν λίγο από το χείλος του. Τα βουτυρώνετε ένα ένα και πασπαλίζετε ανάμεσα τους με το τυρί. Μοιράζετε τη γέμιση και γυρίζετε τα φύλλα που εξέχουν στριφτά, προς τα μέσα.


4. Ζεσταίνετε τον ζωμό κοτόπουλου , πρόσθετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία τον παχύρευστο χυλό. Αποσύρετε από την φωτιά , αφήνετε
τον χυλό να κρυώσει λίγο και ανακατεύετε με τα 2 αβγά χτυπημένα.


5. Ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45'μεχρι να ροδίσει από πάνω.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Το φύλλο κρούστας δίνει μια ωραία τραγανή υφή στην πίτα αλλά μπορείτε να φτιάξετε και ένα φύλλο τάρτας ειδικά για αυτή την πίτα με αλεύρι ,κρύο νερό και βούτυρο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template