Logo

koloutakia-karoto top2

Τραγανά αλμυρά κουλουράκια με ξεχωριστή γεύση και έντονο λαμπερό χρώμα από την γλυκιά σάρκα του καρότου

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ

koloutakia-karoto top2

Τραγανά αλμυρά κουλουράκια με ξεχωριστή γεύση και έντονο λαμπερό χρώμα από την γλυκιά σάρκα του καρότου

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Κόστος: 0€,

ΥΛΙΚΑ

Για 4 Δωδεκάδες ()

Για τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καθαρίζετε και τρίβετε τα καρότα στο λεπτό τρίφτη. Τα αδειάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με το μισό ηλιέλαιο και τα σοτάρετε μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους.


2. Ρίχνετε σε ένα μπολ το υπόλοιπο ηλιέλαιο, το σοταρισμένο καρότο, τη ρετσίνα, το αλεύρι, το τυρί, μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ζυμώνετε καλά τα υλικά μέχρι να έχετε μια σφιχτή ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμα αλεύρι.


3. Πλάθετε τη ζύμη σε λεπτά κορδόνια πάχους περίπου 2 εκ. και τα ενώνετε σε κρίκους. Αραδιάζετε τα κουλουράκια σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνετε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε προσθέστε στο ζυμάρι λίγο πολτοποιημένο σκόρδο ή σκόνη σκόρδου. Επίσης εναλλακτικά αντί για καρότο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρεμμύδι σοταρισμένο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template