Logo

xortokalitsouna top

Εξαιρετικά αφράτη ζύμη με υπέροχο άρωμα και γέμιση με μαστιχάτη υφή από τα τυριά που ενώνονται υπέροχα με τα χόρτα

ΧΟΡΤΟΚΑΛΙΤΣΟΥΝA ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ

xortokalitsouna top

Εξαιρετικά αφράτη ζύμη με υπέροχο άρωμα και γέμιση με μαστιχάτη υφή από τα τυριά που ενώνονται υπέροχα με τα χόρτα

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 2 Δωδεκάδες ()

Για τη γέμιση

Για τη ζύμη

Για το άλειμμα

Για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε και καθαρίζετε το σπανάκι. Το στραγγίζετε, το ψιλοκόβετε και το τσιγαρίζετε μαζί με τα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο, για 3 λεπτά.


2. Στην συνέχεια το στραγγίζετε και το βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το δυόσμο, τα τυριά, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Αναμειγνύετε όλα τα υλικά πολύ καλά.


3. Ετοιμάζετε το φύλλο ως εξής: Ρίχνετε το νερό, τη ρακή, το ελαιόλαδο και το αλάτι μέσα στο αλεύρι και τα ζυμώνετε πολύ καλά. Ανοίγετε το φύλλο, μέτριο σε πάχος και το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια με διαστάσεις 8Χ8 εκ.


4. Βάζετε στη μέση του κάθε κομματιού 2 κουταλιές γέμιση. Βρέχετε τις άκρες του φύλλου και διπλώνετε το φύλλο από τις 4 άκρες του προς τα μέσα. Αλείφετε τα καλιτσούνια με τα χτυπημένα αυγά και τα πασπαλίζετε με σουσάμι.


5. Τα τοποθετείτε σ' ένα μεγάλο λαδωμένο ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 20 –25 λεπτά. Εν τω μεταξύ βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ τις μυρτιές. Μόλις ψηθούν τα καλιτσούνα τα βάζετε μέσα στο μπολ για να πάρουν το άρωμα της μυρτιάς.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Το τυρί μαλάκα έχει ουδέτερη γεύση αλλά δίνει υπέροχη μαστιχάτη υφή στην γέμιση. Μπορείτε να το βρείτε στα καταστήματα με Κρητικά προϊόντα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template