Logo

anoixti-spanaki top

Εξαιρετικά εύκολη πίτα με πλούσια ποικιλία από χορταρικά και υπέροχη τραγανή κρούστα

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΑΠΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

anoixti-spanaki top

Εξαιρετικά εύκολη πίτα με πλούσια ποικιλία από χορταρικά και υπέροχη τραγανή κρούστα

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 13€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 κομμάτια ()

Για από πάνω

Για τη γέμιση

Για το φύλλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ψιλοκόβετε όλα τα χόρτα και τα αδειάζετε σε ένα μπολ. Τα αλατίζετε και τα δουλεύετε με το χέρι σας ζυμώνοντας τα πολύ καλά μέχρι να αρχίσουν να βγάλουν τα υγρά τους και να μαραθούν. Τα αδειάζετε σε ένα τρυπητό και τα πιέζετε με το χέρι σας έτσι ώστε να βγάλουν όλα τα υγρά τους.


2. Παίρνετε ένα στρογγυλό ρηχό ταψί και το περνάτε όλο με λίγο ελαιόλαδο. Απλώνετε και τα δέκα φύλλα το ένα επάνω από το άλλο και ενδιάμεσα τα περνάτε σε ολόκληρη την επιφάνεια του με ελαιόλαδο. Ρίχνετε τα χόρτα και τα απλώνετε να πάνε παντού. Γυρίζετε τα φύλλα που περισσεύουν από το ταψί προς τα μέσα δημιουργώντας ένα στεφάνι χοντρό.


3. Σε ένα μπλέντερ ρίχνετε όλα τα υλικά για την κρούστα και τα δουλεύετε 1 λεπτό να ομογενοποιηθούν. Ρίχνετε τον χυλό επάνω από τα χόρτα και βάζετε την πίτα στους 180 βαθμούς πάνω κάτω να ψηθεί για 45

λεπτά.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να το φτιάξετε με φύλλο σφολιάτας αφού το ψήσετε λίγο πριν για 10 τουλάχιστον λεπτά και μετά να βάλετε από πάνω τα χόρτα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template