Logo

lagana top

Την συνταγή αυτή που την έδωσε ο φίλος μου και σεφ Μιχαήλ Ζάχαρης. Είναι απίστευτη νόστιμη, τραγανή και φυσικά μπορείτε να την φτιάξετε και «εκτός» Καθαράς Δευτέρας

ΛΑΓΑΝΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ

lagana top

Την συνταγή αυτή που την έδωσε ο φίλος μου και σεφ Μιχαήλ Ζάχαρης. Είναι απίστευτη νόστιμη, τραγανή και φυσικά μπορείτε να την φτιάξετε και «εκτός» Καθαράς Δευτέρας

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
1 ώρ. 20 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Τοποθετείτε σε ένα μικρό κατσαρολάκι 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό και το γλυκάνισο και τα βράζετε για 4΄-5΄ σε δυνατή φωτιά. Σουρώνετε το μείγμα και το αφήνετε να κρυώσει λίγο, ενώ πετάτε το γλυκάνισο.


2. Ρίχνετε στο γουδί τη μαστίχα και τη ζάχαρη και την κοπανίζετε καλά.


3. Κοσκινίζετε τα αλεύρια σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνετε μέσα τη μαγιά, που την έχετε διαλύσει σε ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό και τη ζάχαρη με τη μαστίχα. Δημιουργείτε μέσα στο αλεύρι μια λακκούβα στη μέση και πρόσθετε το ελαιόλαδο, το ταχίνι και το ούζο. Αρχίζετε να ζυμώνετε το μείγμα προσθέτοντας ταυτόχρονα λίγο λίγο το χλιαρό νερό που έχετε αρωματίσει με το γλυκάνισο, μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στο χέρι σας και να ξεκολλάει απ' τα τοιχώματα του μπολ. Προσθέτετε το αλάτι και ζυμώνετε δυνατά για 5 λεπτά ακόμα.


4. Σκεπάζετε το μπολ με τη ζύμη με μια βαμβακερή πετσέτα και την αφήνετε σε ζεστό περιβάλλον μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 45΄ με 1 ώρα.


5. Μόλις η ζύμη διπλασιαστεί σε όγκο, τη χωρίζετε σε δύο μέρη. Σχηματίζετε με τα χέρια σας το κάθε ζυμάρι ξεχωριστά σε σχήμα λαγάνας, με πάχος όχι μεγαλύτερο από 4-5 εκ. Τοποθετείτε τις λαγάνες σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και πατάτε με τα δάχτυλα σας λίγο το ζυμάρι να κάνει βαθουλώματα. Αφήνετε τις λαγάνες στη λαμαρίνα να φουσκώσουν για 20 λεπτά.


6. Μόλις φουσκώσουν οι λαγάνες στην λαμαρίνα, τις ραντίζετε με λίγο νερό και τις πασπαλίζετε με το λευκό και μαύρο σουσάμι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα για περίπου 45΄ μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να παραλείψετε το γλυκάνισο αν δεν σας αρέσει η μυρωδιά του.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template