Logo

gemisti-logana top

Η πιο πρωτότυπη εκδοχή ελιόψωμου που έχετε ποτέ δοκιμάσει

ΕΛΙΟΨΩΜΟ ΣΑΛΙΓΚΑΡΟΣ

gemisti-logana top

Η πιο πρωτότυπη εκδοχή ελιόψωμου που έχετε ποτέ δοκιμάσει

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
2 ώρ. 30 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη γέμιση

Για τη ζύμη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Χτυπάτε με το μίξερ χειρός το χυμό πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο. Στο μπολ του μίξερ ανακατεύετε τα 4 φλιτζάνια αλεύρι, το αλάτι και βάζετε τον γάντζο ζυμώματος. Χτυπάτε με χαμηλή ταχύτητα ενώ προσθέτετε το μείγμα των υγρών, μέχρι να ενωθούν τα υλικά περίπου 2'.


2. Συνεχίζετε το ζύμωμα μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και ελαστική, περίπου 10'. Αν μετά από 5, χρειαστεί λίγο ακόμα αλεύρι, προσθέτετε λίγο ακόμα, κουταλιά – κουταλιά μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ αλλά όχι από τον πάτο.


3. Βάζετε τη ζύμη σε έναν καθαρό αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνετε με το χέρι για να σχηματίσετε μια μπάλα. Τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο μπολ, σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε να φουσκώσει 2 ώρες και 30'. Λαδώνετε ένα ταψί 22x33 εκ.


4. Σε ένα δεύτερο μπολ ψιλοκόβετε τις ελιές καλαμών και τις αναμειγνύετε με τον μαϊντανό, τα τυριά και τα αμύγδαλα.


5. Ανοίγετε με την φουσκωμένη ζύμη δύο μεγάλα φύλλα πάχους περίπου 2 πόντων. Απλώνετε στην επιφάνεια τους το μείγμα με τις ελιές και τα τυριά και τυλίγετε κάπως σφιχτά σε ρολό.


6. Απλώνετε σε δύο λαμαρίνες αντικολλητικό χαρτί και με ένα μαχαίρι κόβετε τα ρολά σε λεπτές φέτες. Απλώστε τις φέτες στις λαμαρίνες και πιέζετε με την παλάμη σας ελαφρά.


7. Περνάτε την επιφάνεια τους με λίγο ελαιόλαδο σκεπάζετε, με λίγο αλουμινόχαρτο και αφήνετε τα ρολά να διπλασιαστούν σε όγκο για 25-30 λεπτά. Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να προσθέσετε και λίγη ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template