Logo

piperopita top

Νόστιμη με απίστευτα ενδιαφέρουσα υφή και ελαφρώς πικάντικη γεύση από τις πολύχρωμες πιπεριές και την υπέροχη μακριά επίγευση της φέτας

ΠΙΠΕΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ

piperopita top

Νόστιμη με απίστευτα ενδιαφέρουσα υφή και ελαφρώς πικάντικη γεύση από τις πολύχρωμες πιπεριές και την υπέροχη μακριά επίγευση της φέτας

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
1 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τις πιπεριές, τον άνηθο, το κρεμμύδι, το αλάτι, τα αυγά, το γάλα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πιπέρι. Ανακατεύετε καλά ώστε να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε ώστε να δέσει το μείγμα. Τέλος ρίχνετε τη φέτα και ανακατεύετε καλά.


2. Λαδώνετε ελαφρά ένα πυρέξ και το πασπαλίζετε με την τριμμένη φρυγανιά. Αδειάζετε το μείγμα της πίτας και με μια σπάτουλα το απλώνετε ομοιόμορφα. Περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με το κασέρι.


3. Ψήνετε την πίτα στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο, αφήνετε την πίτα να κρυώσει και την κόβετε σε κομμάτια. Σερβίρετε την πιπερόπιτα κρύα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε συνοδεύστε την με λίγο στραγγιστό γιαούρτι, να τη δροσίσει.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template