Logo

ravioli top

Διαφορετικά, νόστιμα και ζουμερά αυτά τα κατακόκκινα ραβιόλια με παντζάρι, μήλο και μασκαρπόνε μου έχουν κλέψει την καρδιά

ΡΑΒΙΟΛΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ

ravioli top

Διαφορετικά, νόστιμα και ζουμερά αυτά τα κατακόκκινα ραβιόλια με παντζάρι, μήλο και μασκαρπόνε μου έχουν κλέψει την καρδιά

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 8 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 20€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη γέμιση

Για τη ζύμη

Για τη σάλτσα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καθαρίζετε τα παντζάρια και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας, ρίχνετε το αλεύρι και κάνετε μια μεγάλη λακκούβα στο κέντρο. Ρίχνετε τα αυγά, το ελαιόλαδο, το αλάτι και τον πολτό παντζαριού.


2. Ανακατεύετε με ένα πιρούνι τα αυγά ρίχνοντας σιγά – σιγά και λίγο αλεύρι από την άκρη προς το κέντρο ώστε να αρχίσουν να ενώνονται τα υλικά.


3. Συνεχίζοντας με τα χέρια σας ενώνετε τα κομμάτια της ζύμης, και αρχίζετε τα ζυμώνετε με τον εξής τρόπο: πιάνετε με το ένα σας χέρι τη ζύμη από τη μια άκρη, και με το άλλο την τραβάτε, τη διπλώνετε και πιέζετε. Το ζύμωμα πρέπει να διαρκέσει περίπου 10 με 15 λεπτά. Στη συνέχεια την τυλίγετε με μεμβράνη και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.


4. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη γέμιση. Καθαρίζετε τα παντζάρι και τα μήλα και τα τρίβετε από την χοντρή πλευρά του τρίφτη. Τα ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης, εκτός από το αυγό, και ανακατεύετε καλα. Βάζετε στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστείτε.


5. Κόβετε τη ζύμη σε κομμάτια και τα ανοίγετε σε φύλλο με τη βοήθεια της μηχανής ζυμαρικών, περνώντας την σταδιακά από μικρότερη απόσταση μεταξύ των κυλίνδρων της μηχανής. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι το φύλλο να έχει πάχος ½ εκ.


6. Σε ένα μπολ χτυπάτε το αυγό με λίγο νερό. Τοποθετείτε το ανοιγμένο φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και το αλείφετε με το διάλυμα αυγού. Με τη βοήθεια ενός κόφτη για πίτσα κόβετε το φύλλο σε τετράγωνα. Βγάζετε την γέμιση από το ψυγείο και βάζετε 1 κουταλιά από αυτή στο κέντρο κάθε τετραγώνου. Προσοχή πρέπει να βάλετε γέμιση μόνο στα μισά. Σκεπάζετε τα κομμάτια ζύμης με τη γέμιση με τα υπόλοιπα και πιέζοντας τα στην άκρη τα κλείνετε πολύ καλά.


7. Βράζετε τα ραβιόλια για 3 λεπτά σε άφθονο αλατισμένο νερό, λίγα – λίγα για να μην σας κολλήσουν. Τα ραβιόλια είναι έτοιμα όταν ανέβουν στην επιφάνεια.


8. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη σάλτσα. Σε ένα τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και ρίχνετε τον ηλιόσπορο και ελάχιστο αλάτι. Σοτάρετε τα υλικά μέχρι να πάρει χρώμα το βούτυρο.


9. Μεταφέρετε τα ραβιόλια σε με πιατέλα τα περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε ζεστά.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αντί για μασκαρπόνε μπορείτε να βάλετε φρέσκο ανθότυρο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template