Logo

pastitsio nonas top 22 01 2017

Παραδοσιακό φαγητό της Κέρκυρας και όλων των Επτανήσιων, γνωστό και ως Βενετσιάνικο παστίτσιο. Εντυπωσιακό, διαφορετικό και νόστιμο!

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΤΗΣ ΝΟΝΑΣ

pastitsio nonas top 22 01 2017

Παραδοσιακό φαγητό της Κέρκυρας και όλων των Επτανήσιων, γνωστό και ως Βενετσιάνικο παστίτσιο. Εντυπωσιακό, διαφορετικό και νόστιμο!

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 0€,

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και το μισό βούτυρο για 4-5 λεπτά μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε τον κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 8-10 λεπτά μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτετε τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε πολύ καλά και αφήνετε τον κιμά να «στεγνώσει» από τα υγρά του.

  2. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στην άκρη, αφού τα ξεπλύνετε με λίγο κρύο νερό.

  3. Βουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση, όπως αυτή του κέικ, και στρώνετε ένα φύλλο σφολιάτα ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ, ώστε να καλύψει τον πάτο και τα πλάγια και να εξέχει λίγο. Βάζετε στη βάση τα μισά ζυμαρικά, πασπαλίστε με τυρί και από πάνω τον κιμά. Σκεπάστε με τα υπόλοιπα ζυμαρικά. Κλείνετε με το φύλλο και ψήνετε στους 180ο βαθμούς, στον αέρα για 1 ώρα και 10 λεπτά.

  4. Αφήνετε το παστίτσιο να κρυώσει για μισή ώρα περίπου, ανοίγετε την σούστα και αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα για να ξεφορμάρετε. Κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να προσθέσετε στον κιμά λίγο σοταρισμένο μπέικον ή απάκι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template