Logo

taliateles large

Πεντανόστιμη συνταγή φτιαγμένη από κιμά λουκάνικου και βελούδινα κάστανα

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

taliateles large

Πεντανόστιμη συνταγή φτιαγμένη από κιμά λουκάνικου και βελούδινα κάστανα

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 15€,

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

Για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Κόβετε το λουκάνικο και αφαιρείτε τη μεμβράνη με ένα μαχαιράκι. Τοποθετείτε ένα μεγάλο, βαρύ τηγάνι σε χαμηλή θερμοκρασία και σοτάρετε το κρέας από το λουκάνικο, ανακατεύοντας με μια ξύλινη σπάτουλα μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Όσο το κρέας σοτάρεται, το λίπος του θα λιώσει και δεν θα κολλήσει στο τηγάνι.


2. Ανεβάζετε τη θερμοκρασία και προσθέτετε στο τηγάνι τα κάστανα και το θυμάρι. Τα σοτάρετε για 1'-2' μέχρι να ροδίσουν τα κάστανα, έπειτα προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και αφήνετε να βράσει ελαφρώς για 1' μέχρι να δέσει. Αποσύρετε από τη φωτιά.


3. Βράζετε τις ταλιατέλες σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου για να γίνουνε al dente. Στραγγίζετε τις ταλιατέλες σε ένα τρυπητό. Έπειτα τις επανατοποθετείτε στη κατσαρόλα και προσθέτετε την σάλτσα.


4. Τοποθετείτε τη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτετε την παρμεζάνα και το γάλα. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε απαλά με πιρούνα μέχρι η σάλτσα να καλύψει τις ταλιατέλες.


5. Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με λίγη τριμμένη παρμεζάνα και λίγο θυμάρι.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αντί για παρμεζάνα, να χρησιμοποιήσετε γραβιέρα σε συνδυασμό με ένα πικάντικο κεφαλοτύρι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template