Logo

ntomatorizo topimage

Ένα πολύ ενδιαφέρον πάντρεμα είναι αυτό της γήινης γεύσης τους δημητριακού με τη δροσερή και ζουμερή υφή τους φρέσκου σταφυλιού. Φαγητό σπάνιο για την υπόλοιπη Κρήτη όχι όμως και για τη Μεσσαρά, όπου συνηθιζόταν πολύ την περίοδο της νηστείας του Δεκαπενταύγουστου. Δοκιμάστε το και θα ξετρελαθείτε!

ΝΤΟΜΑΤΟΡΥΖΟ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙ

ntomatorizo topimage

Ένα πολύ ενδιαφέρον πάντρεμα είναι αυτό της γήινης γεύσης τους δημητριακού με τη δροσερή και ζουμερή υφή τους φρέσκου σταφυλιού. Φαγητό σπάνιο για την υπόλοιπη Κρήτη όχι όμως και για τη Μεσσαρά, όπου συνηθιζόταν πολύ την περίοδο της νηστείας του Δεκαπενταύγουστου. Δοκιμάστε το και θα ξετρελαθείτε!

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 5€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

Θρεπτικά συστατικά

( χορτοφαγική, Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε μια κατσαρόλα βαθιά σοτάρετε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο να γυαλίσει. Σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε το νερό, το χυμό ντομάτας και αλάτι και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση για 4-5 λεπτά.


2. Στη συνέχεια βάζετε το ρύζι, ανακατεύετε και το αφήνετε να πάρει μερικές βράσεις. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, σκεπάζετε την κατσαρόλα και το αφήνετε να σιγοψηθεί. Κατά διαστήματα το ανακατεύετε και το αφήνετε να βράσει, μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά του.


3. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, αλλά έχει μείνει ζουμί, το σκεπάζετε με μια βαμβακερή πετσέτα και το αφήνετε να «τραβήξει».


4. Σερβίρεται ζεστό, πασπαλισμένο το με άφθονο πιπέρι και με τις ρόγες σταφύλι.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε φτιάξτε το ρύζι με την μέθοδο του ριζότο αντικαθιστώντας το νερό με ζωμό λαχανικών. Μπορείτε εναλλακτικά να τρίψετε από πάνω και λίγη ξηρή μυζήθρα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template