Logo

kinoa large

Το κινόα θεωρείται το δημητριακό των Αζτέκων. Με εξαιρετική γεύση, ντελικάτη υφή, αλλά κυρίως με διατροφικές χάρες ξεχωριστές, αφού η σύστασή του είναι κατά 90% προτεϊνική. Ενδείκνυται γι' αυτούς που αποφεύγουν τη γλουτένη και κάνουν δίαιτα

ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΚΙΝΟΑ, ΡΟΔΙ ΚΑΙ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

kinoa large

Το κινόα θεωρείται το δημητριακό των Αζτέκων. Με εξαιρετική γεύση, ντελικάτη υφή, αλλά κυρίως με διατροφικές χάρες ξεχωριστές, αφού η σύστασή του είναι κατά 90% προτεϊνική. Ενδείκνυται γι' αυτούς που αποφεύγουν τη γλουτένη και κάνουν δίαιτα

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 10€, Αρκετά ακριβή

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

Θρεπτικά συστατικά

(διαίτης, χορτοφαγική, Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα ζεσταίνετε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτετε την κινόα και ανακατεύετε ζωηρά με ξύλινη κουτάλα.

 

2. Ρίχνετε το ζωμό λαχανικών ή το νερό, και περιμένετε να πάρει βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε για περίπου 15' ακόμα, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να μαλακώσει η κινόα.

 

3. Σε ένα μπολ ανακατεύετε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, το μισό ρόδι, το μανταρίνι (χωρισμένο σε σκελίδες από τις οποίες έχουμε αφαιρέσει τη μεμβράνη), το φρέσκο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το δυόσμο, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη.

 

4. Ρίχνετε στο μπολ την κινόα και αλατοπιπερώνετε. Γαρνίρετε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και το υπόλοιπο ρόδι και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Η κινόα είναι ένα «ευαίσθητο» γευστικό δημητριακό, γι' αυτό θέλει καλή ισορροπία με τα υπόλοιπα υλικά ώστε να μην εξαφανιστεί η ντελικάτη υφή του. Αποφύγετε τα έντονα μπαχαρικά.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template