Logo

maniatiki top

Να λοιπόν που ένα παραδοσιακό φαγητό της Μάνης που ονομάζεται «μακαρόνια με καμένη μυζήθρα» μπορεί να εξελιχθεί και να παρουσιαστεί στη νέα ελληνική κουζίνα με μια πιο μοντέρνα εκδοχή 

ΜΑΝΙΑΤΙΚΗ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΜΕ ΣΥΓΚΛΙΝΟ ΚΑΙ ΑΥΓΑ

maniatiki top

Να λοιπόν που ένα παραδοσιακό φαγητό της Μάνης που ονομάζεται «μακαρόνια με καμένη μυζήθρα» μπορεί να εξελιχθεί και να παρουσιαστεί στη νέα ελληνική κουζίνα με μια πιο μοντέρνα εκδοχή 

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.


2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το σύγκλινο κομμένο σε κύβους με το μπαλσάμικο και το αραδιάζετε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε το σύγκλινο στους 180 βαθμούς για 10 – 12 λεπτά μέχρι να ροδίσει.


3. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο με το βούτυρο σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε τη μισή μυζήθρα και την «καίτε» για 1 – 2 λεπτά. Προσθέτετε τα ζυμαρικά και ανακατεύετε ζωηρά να ανακατευτούν καλά με το τυρί και το ελαιόλαδο. Μεταφέρετε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε την υπόλοιπη μυζήθρα και το σύγκλινο και ανακατεύετε καλά.


4. Τηγανίζετε τα αυγά μάτια. Σερβίρετε τα μακαρόνια σε μια πιατέλα και αραδιάζετε από πάνω τα τηγανιτά αυγά. Πασπαλίζετε με άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Το τηγάνι πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει τα ζυμαρικά και να γίνει εύκολα η ανάμιξή τους. Μπορείτε αντί για σύγλινο να βάλετε ψιλοκομμένο απάκι ή ένα ουδέτερο αλλαντικό που να μην είναι καπνιστό.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template