Logo

risotto manitari top

Ένα από τα πιο νόστιμα και γεμάτα γεύση ριζότα του Φθινοπώρου και του Χειμώνα

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

risotto manitari top

Ένα από τα πιο νόστιμα και γεμάτα γεύση ριζότα του Φθινοπώρου και του Χειμώνα

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 14€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

Για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Μουσκεύετε στο κρασί τα μανιτάρια πορτσίνι. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 5 λεπτά να γυαλίσει.


2. Προσθέτετε τα μανιτάρια και σοτάρετε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να απελευθερώσουν όλα τα υγρά τους. Προσθέτετε το ρύζι και μαγειρεύετε μέσα στα ζουμιά που έχουν απελευθερωθεί.


3. Προσθέτετε το ζωμό κουταλιά – κουταλιά, ανακατεύετε και περιμένετε να απορροφηθεί όσο περισσότερος ζωμός μέχρι να προσθέσετε την επόμενη κουταλιά. Ενδιάμεσα ρίχνετε τα μανιτάρια μαζί με το κρασί. Η διαδικασία αυτή θα σας πάρει περίπου 20 λεπτά.


4. Μετά τα 20 λεπτά, όταν το ρύζι είναι έτοιμο, αποσύρετε το ριζότο από τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα και το βούτυρο και ανακατεύετε καλά.


5. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σερβίρετε ζεστό.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να το φτιάξετε με οποιαδήποτε ποικιλία μανιταριών σας αρέσει.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template