Logo

burger-aygo top

Πλούσιο burger, πεντανόστιμο και διαφορετικό λόγω του λαχταριστού τηγάνι του αυγού και της βελούδινης σάλτσας από πιπεριά

BURGER ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ HOT CHILI BRAVA ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΙΤΟ ΑΥΓΟ

burger-aygo top

Πλούσιο burger, πεντανόστιμο και διαφορετικό λόγω του λαχταριστού τηγάνι του αυγού και της βελούδινης σάλτσας από πιπεριά

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 13€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

Για τη σάλτσα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζετε τον κιμά σε ένα μπολ, αλατωπιπερώνετε και ζυμώνεται για 10 λεπτά. Στη συνέχεια σχηματίζετε 4 μπιφτέκια. Τα ψήνετε στα κάρβουνα ή στο γκριλ του φούρνου για 8 λεπτά από κάθε πλευρά.


2. Εν τω μεταξύ σε ένα τηγάνι ρίχνετε ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα αυγά όπως σας αρέσουν (μελάτα, σφιχτά).


3. Αλείφετε την κομμένη πλευρά από τα ψωμάκια με το βούτυρο και τα ψήνετε για 3-4 λεπτα στο γκριλ.


4. Για τη σάλτσα. Ψήνετε τις πιπεριές και το σκόρδο ακαθάριστα στα κάρβουνα ή στο γκριλ, τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν, τα καθαρίζετε από σπόρους και επιδερμίδα και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ κρατώντας 2 – 3 πιπεριές ολόκληρες (και καυτερή και γλυκιά), αλατοπιπερώνετε και προσθέσετε την hot chili sauce BRAVA.


5. Σερβίρετε με τον εξής τρόπο: ψωμάκι, μια γενιά στρώση σάλτσα, μπιφτέκι, πιπεριά, αυγό, πιπεριά, ψωμάκι.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να φτιάξετε και μόνο γλυκιά σάλτσα με πιπεριές Φλωρίνης χωρίς τις καυτερές και να ενισχύστε με λίγο ξύδι και κέτσαπ



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template