Εύκολη, γρήγορη, ζεστή και με τόσο απλά και γήινα ελληνικά υλικά που δεν μπορώ να φανταστώ τίποτα πιο ιδανικό για την μέση του Φλεβάρη που μας κάνει την χάρη να μας αφήσει ακόμα και να βγούμε στην εξοχή…
ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ
ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ
ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ
Εύκολη, γρήγορη, ζεστή και με τόσο απλά και γήινα ελληνικά υλικά που δεν μπορώ να φανταστώ τίποτα πιο ιδανικό για την μέση του Φλεβάρη που μας κάνει την χάρη να μας αφήσει ακόμα και να βγούμε στην εξοχή…
1/2 κιλό διάφορα μανιτάρια (πλευρώτους, αγαρικά, πόρτο μπέλο)
50 γρ. βούτυρο φρέσκο
100 mL γάλα φρέσκο
1 κουτ. σουπ. τραχανά γλυκό
Για το ζωμό
φτερούγες κοτόπουλου
1μεγάλο κρεμμύδι
3καρότα
Λίγο σέλινο ή σελινόριζα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το ζωμό:
Βράζουμε σε 2 λίτρα νερό, όλα τα υλικά μαζί, για τουλάχιστον μία ώρα και έπειτα τα σουρώνουμε.
Για τη μανιταρόσουπα:
1. Ψιλοκόβουμε όλα τα μανιτάρια. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και βούτυρο μαζί. Σοτάρουμε τα μανιτάρια, ρίχνουμε το ζωμό και το αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν.
2. Έπειτα, ρίχνουμε τον τραχανά και τα βράζουμε για ακόμα 15 λεπτά. Στο τέλος, προσθέτουμε το γάλα, αφήνουμε να πάρει μία βράση και σερβίρουμε.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Αν δεν σας αρέσει ο τραχανάς, δοκιμάστε την με ρύζι.