Logo

soupies me agginares top 22 03 2016

Σίγουρα ένα πιάτο που δε θα το βαρεθείτε ποτέ! Ιδιόμορφο και ξεχωριστό, με έντονη προσωπικότητα που αναδεικνύει απίστευτα τις σουπιές!!

ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΟΞΥΜΕΛΙ

soupies me agginares top 22 03 2016

Σίγουρα ένα πιάτο που δε θα το βαρεθείτε ποτέ! Ιδιόμορφο και ξεχωριστό, με έντονη προσωπικότητα που αναδεικνύει απίστευτα τις σουπιές!!

Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 0€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το σκόρδο για 2-3 λεπτά και το αφαιρείτε. Προσθέτετε το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να αρχίσει να γυαλίζει. Τότε, ρίχνετε τις σουπιές και τις γυρίζετε με ένα πιρούνι από όλες τις πλευρές να τσιγαριστούν. Σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε το αλκοόλ να εξατμιστεί και σκεπάζετε την κατσαρόλα, ενώ ταυτόχρονα χαμηλώνετε την θερμοκρασία.


2. Σιγομαγειρεύετε τις σουπιές για 25 λεπτά. Όταν είναι σχεδόν ψημένες και τρυπιούνται με ένα πιρούνι, τότε ρίχνετε τις αγκινάρες καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα. Προσθέτετε αν είναι απαραίτητο μισό φλιτζάνι νερό χλιαρό και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 15 ακόμα λεπτά.


3. Στο τέλος και 6-7 λεπτά πριν τελειώσετε το μαγείρεμα προσθέτετε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον άνηθο, το αλάτι το πιπέρι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια το μέλι, τις ελιές και τον χυμό από το λεμόνι ή το νεράντζι. Ανακινείτε την κατσαρόλα από τα χερούλια χωρίς να ανακατέψετε το φαγητό με κουτάλι για να μην οι αγκινάρες. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με την σάλτσα του.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template