Logo

xoirino selino top

Η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα είναι σοφή! Ταιριάζει τα υλικά με τις εποχές. Το χοιρινό με την γλυκιά σελινόριζα και την νοστιμιά με την απλότητα

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΟΥΛΑ

xoirino selino top

Η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα είναι σοφή! Ταιριάζει τα υλικά με τις εποχές. Το χοιρινό με την γλυκιά σελινόριζα και την νοστιμιά με την απλότητα

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε το κρέας και το κόβετε σε μερίδες. Καθαρίζετε τη σελινόριζα και την κόβετε σε μεγάλους κύβους.


2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια ρηχή κατσαρόλα και σοτάρετε το κρέας. Το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, ρίχνετε τη σελινόριζα και τη σοτάρετε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Την βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα.


3. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε για 2 λεπτά. Προσθέτετε το κρέας, τη σελινόριζα, την ντομάτα και τον πελτέ. Συμπληρώνετε ζεστό νερό, τόσο όσο να καλύψει όλα τα υλικά. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 1 ώρα και 15 λεπτά.


4. Προσθέτετε το σέλινο, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζετε το βράσιμο για ακόμα 15 λεπτά. Ρίχνετε τον χυμό λεμονιού, ανακατεύετε και σερβίρετε ζεστό.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Προσθέστε οπωσδήποτε λίγη ζάχαρη για να «κόψετε» την οξύτητα της ντομάτας.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template