Logo

kritiko xoirino top 06 02 2016

Η αφοπλιστική απλότητα αυτού του φαγητού θα σας εκπλήξει, ωστόσο είναι τόσο νόστιμο, μοναδικό και γήινο που όλοι ξετρελαίνονται με αυτό!

ΚΡΗΤΙΚΟ ΨΗΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

kritiko xoirino top 06 02 2016

Η αφοπλιστική απλότητα αυτού του φαγητού θα σας εκπλήξει, ωστόσο είναι τόσο νόστιμο, μοναδικό και γήινο που όλοι ξετρελαίνονται με αυτό!

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
1 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 14€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε και σκουπίζετε το κρέας με λίγο χαρτί κουζίνας. Το πασπαλίζετε με μπόλικο χοντρό αλάτι και το βάζετε στο ψυγείο σε ένα τρυπητό μπολ για 24 ώρες.


2. Σε ένα μπολ ρίχνετε τις πατάτες το ελαιόλαδο, το σκόρδο. Το χυμό από τα λεμόνια, αλάτι, πιπέρι μαύρο φρεκσοτριμένο και ανακατεύετε πολύ καλά με τα χέρια σας για 3-4 λεπτα . Τις αφήνετε να μαριναριστούν για μια ώρα .


3. Βάζετε το χοιρινό στο ταψί και τριγύρω τις πατάτες με τα ζουμιά τους. Προσθέτετε ένα φλιτζάνι κρασί λευκό, ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό και την ρίγανη. Σκεπάζετε με βρεγμένη λαδόκολα και ψήνετε στον φούρνο για 45-50 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφαιρείτε την λαδόκολλα και ψήνετε για ακόμα 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες.

 

ΧΡΗΣΙΜΟ


Αν θέλετε, αντί για ρίγανη χρησιμοποιήστε δενδρολίβανο ή θυμάρι .



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template