Logo

xoirino augolemono top 20 02 2016

Απαλό αυγολέμονο τυλίγει σαν μανδύας το κρέας και τα ραδίκια με αποτέλεσμα να έχουμε ένα φαγάκι αφοπλιστικά νόστιμο και απλό!

ΧΟΙΡΙΝΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ ΜΕ ΡΑΔΙΚΙΑ

xoirino augolemono top 20 02 2016

Απαλό αυγολέμονο τυλίγει σαν μανδύας το κρέας και τα ραδίκια με αποτέλεσμα να έχουμε ένα φαγάκι αφοπλιστικά νόστιμο και απλό!

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 55 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 14€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε τις μπουκιές χοιρινού από σπάλα. Σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσει. Ρίχνετε τις μπουκιές χοιρινού και το γυρίζετε μια –δυο φορές με ένα πιρούνι ώσπου να αρχίσουν να ροδοκοκκινίζουν ελαφρά τα κομμάτια.


2. Ζεματίζετε τα ραδίκια για 5-6 λεπτά σε βραστό, αλατισμένο νερό για να φύγει η πικράδα τους πριν τα προσθέσετε στο φαγητό.
3. Προσθέτετε στη συνέχεια τα φρέσκα κρεμμυδάκι και τα ραδίκια καθαρισμένα και χοντροκομμένα μαζί με 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 25΄ακομη.


4. Προσθέτετε τον χυμό του λεμονιού στα τελευταία 10’. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

ΧΡΗΣΙΜΟ


Μπορείτε το καλοκαίρι να το φτιάξετε και με βλίτα



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template