Logo

panseta top 03 03 2016

ΧΟΙΡΙΝΗ ΠΑΝΣΕΤΑ ΓΕΜΙΣΤΗ

panseta top 03 03 2016

Χρόνος προετοιμασίας: 12 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
10 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 12€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

Για το γλάσο λεμονάδας

Για το μείγμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το γλάσο λεμονάδας:


1. Σε μια κατσαρόλα ρίξτε όλα τα υλικά για το γλάσο λεμονάδας. Ανακατέψτε καλά και βράστε μέχρι να πήξει και να μοιάζει με παχύ σιρόπι. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.


Για το μείγμα:


2. Ψιλοκόβετε το σκόρδο και το πασπαλίζετε με λίγο αλάτι. Πιέζετε με το μαχαίρι ώστε να τα υλικά να γίνουν σε μορφή αλοιφής. Πασπαλίζετε με λίγο μπούκοβο και αμέσως μετά βάζετε το μείγμα σε ένα γουδί. Προσθέστε επιπλέον αλάτι, μπούκοβο και τα υπόλοιπα υλικά για το μείγμα (ξύσμα λάιμ, χυμό λάιμ, πάπρικα, θυμάρι, λεμονοπίπερο, πιπέρι και ελαιόλαδο). Με ένα γουδοχέρι πολτοποιήστε το μείγμα έτσι ώστε να πάρετε μια πάστα.

 

3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.


4. Ανοίγετε την πανσέτα και τη χαράσσετε κατά μήκος διαγώνια και χιαστή. Αλείφετε το εσωτερικό της με το μείγμα που πολτοποιήσατε και την τυλίγετε ρολό. Δένετε με σπάγγο μαγειρικής και αλείφετε το ρολό εξωτερικά με το γλάσο λεμονάδας.


5. Σκεπάστε την πανσέτα ρολό με αλουμινόχαρτο και ψήστε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.


6. Ανοίγετε το αλουμινόχαρτο, την περνάτε για δεύτερη φορά με το γλάσο και τη βάζετε ξανά στον φούρνο ώστε να πάρει χρώμα.


7. Σερβίρετε με σαλάτα πράσινη, ραντισμένη με λίγο ελαιόλαδο και φρέσκο πιπέρι.


ΧΡΗΣΙΜΟ


Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα της πανσέτας και λίγο μάραθο σε σπόρους.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template