Logo

gourounopoulo me agria xorta top 20 11 2017

Ονειρεμένη συνταγή για να απολαύσετε ένα χειμωνιάτικο πιάτο με το τρυφερό κρέας από το γουρουνάκι γάλακτος και την νοστιμιά των μυριστικών άγριων χόρτων.

ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ

gourounopoulo me agria xorta top 20 11 2017

Ονειρεμένη συνταγή για να απολαύσετε ένα χειμωνιάτικο πιάτο με το τρυφερό κρέας από το γουρουνάκι γάλακτος και την νοστιμιά των μυριστικών άγριων χόρτων.

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Κόστος: 15€,

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

Για το αυγολέμονο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρετε με το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, έως ότου αρχίσουν να γυαλίσουν και να απορροφήσουν όλα τα νερά τους. Τότε προσθέτετε το κρέας κομμένο σε μπουκιές και το σοτάρετε για ακόμα 3-4 λεπτά να ροδίσει ελαφρώς.


2. Ρίχνετε ενάμισι φλιτζ. τσαγ. νερό, το αλάτι, σκεπάζετε και μαγειρεύετε για 45 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτετε το σπανάκι και τα χόρτα, τα οποία αν είναι μεγάλα τα κόβετε στα δύο ή στα τρία , δύο φλιτζάνια χλιαρό νερό και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για ακόμα 25 λεπτά περίπου με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας .


3. Χτυπάτε πολύ καλά με το ειδικό σύρμα τα αυγά και προσθέτετε αργά και σταδιακά, ώστε να μην κόψει, το χυμό λεμονιού και σάλτσα από το φαγητό. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να ξεκουραστεί για 6 λεπτά πριν του προσθέσετε το αυγολέμονο. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

ΧΡΗΣΙΜΟ


Μπορείτε να το φτιάξετε και με νεαρό μοσχαράκι γάλακτος χρησιμοποιώντας το στήθος που είναι λιπαρό και εξαιρετικά τρυφερό κομμάτι



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template