Logo

kapouska top

Το λάχανο στα ρωσικά λέγεται καπούσκα. Το μαγειρεύουν με τον ίδιο τρόπο όπως στην Βόρεια Ελλάδα και την Θράκη, μόνο που αντί για βοδινό κρέας, χρησιμοποιούν κρέας πάπιας ή χοιρινό

ΚΑΠΟΥΣΚΑ Ή ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ

kapouska top

Το λάχανο στα ρωσικά λέγεται καπούσκα. Το μαγειρεύουν με τον ίδιο τρόπο όπως στην Βόρεια Ελλάδα και την Θράκη, μόνο που αντί για βοδινό κρέας, χρησιμοποιούν κρέας πάπιας ή χοιρινό

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 15€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Γλουτένη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Παίρνετε μια βαθιά κατσαρόλα και στον πάτο της στρώνετε μερικά φύλλα λάχανο. Βάζετε από πάνω 3 – 4 κομμάτια χοιρινό, μια πρέζα κόκκινο και μαύρο πιπέρι. Συνεχίζετε με μια διπλή στρώση λάχανο και χοιρινό. Προσθέτετε το μπαχάρι, τα φύλλα της δάφνης και σκεπάζετε με μερικά ακόμα φύλλα λάχανου.


2. Συνεχίζετε με αυτό τον τρόπο μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Τελειώνετε πάντα με μια διπλή στρώση λάχανο. Πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα μπαχαρικά.


3. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολακι χωρίς να το «κάψετε» και περιχύνετε με αυτό το φαγητό. Προσθέτετε ένα φλιτζάνι νερό στην κατσαρόλα, σκεπάζετε με το καπάκι και σιγοβράζετε για 1 ώρα και 20 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό πάντοτε ζεστό μαζί με το ζουμί του.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκο λάχανο θα το βράσετε ελαφρά για 2-3 λεπτά μέσα σε νερό στο οποίο έχετε προσθέσει ένα φλιτζάνι τσαγιού ξύδι και δύο κουταλιές σούπας αλάτι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template